OVER ONS

Heisa maakt voorstellingen. Voor kinderen, maar ook voor grote mensen. Het liefst zien we die samen in de zaal. We maken voorstellingen omdat we dat het allerleukste van de hele wereld vinden. Onze voorstellingen zijn mooi, lief, grappig en vol energie.

Heisa is opgericht in 2009. Zo'n theaterstichting laten reilen en zeilen doen we natuurlijk niet alleen. Daar heb je bestuursleden voor nodig. Op dit moment wordt het bestuur gevormd door Karlijn Donders, Niels Smit Duyzentkunst en Hinke Beekman.

20131216_114133                                               2013-12-23 12.36.34

BLIJF!, Daar! en Golf! komen uit de koker van Herien Koning en Saskia Broertjes. Herien en Saskia hebben elkaar in hun studententijd leren kennen bij Theatergroep FlauweCult. Vijftien jaar later is Herien parttime onderwijzeres, en parttime acteur. Saskia is sinds 2006 freelance acteur, regisseur en dramadocent.

Grytha

 Regie

Grytha Visser voert de eindregie over BLIJF! DAAR! en GOLF! Grytha regisseert vanaf 2004 verschillende theatergezelschappen in Groningen en Friesland. Zij regisseerde o.a. bij De 7e drift. Flauwecult, Het Complot, Openluchtspel Snakkerburen en Eloquentia. Samen met Philippien Bos deelt zij de artistieke leiding over jongerentheatergezelschap Jonge Sla. Met dit gezelschap wonnen zij twee keer achter elkaar de noordelijke jeugdtheaterfestivalprijs.Naast het regisseren is Grytha Visser actief als trainingsacteur en is zij als theaterdocent verbonden aan de jeugdtheaterschool Diever. 

Bas

Vormgeving

BLIJF! DAAR! en GOLF! zijn vormgegeven door Bas de Bruijn.Bas is van vele markten thuis, met name op het gebied van acteren en vormgeving. Hij speelde na zijn studie Theaterwetenschappen onder meer bij Theater te Water, Tryater, De Klucht, theaterfeuilleton Mussengang en De Steeg. Bas verzorgde de vormgeving voor o.a. de voorstelling de Hunze IX die Casa Via in opdracht van het Scheepvaartmuseum maakte, voor Ons Kent Ons van  FlauweCult, meerdere voorstellingen van Eloquentia en Jonge Sla en een aantal kerstvoorstellingen van De Prins van Groningen.

 

Martijje

muziek

De composities in BLIJF! DAAR! en GOLF!  zijn gemaakt door Martijje Lubbers. Van 2002 tot 2006 doorloopt Martijje het Conservatorium in Groningen, richting Jazz Zang. De laatste jaren concentreert ze zich op Drentstalige jazzprojecten. Haar eigen CD Drezz deed het goed in Drenthe, met een aantal nummer 1 noteringen in de Drentse 30. Afgelopen jaar maakte ze het kinderliedjesproject Jamero, waarvoor diverse tekstschrijvers en componisten nieuwe, Drentstalige kinderliedjes schreven. Martijje was genomineerd voor de Noordelijke Streektaalprijs 2012, die uiteindelijk naar Daniël Lohues ging.

Emil portret

PR

Emil Klok, van Casa Via Theaterburo&Zo tekent bij BLIJF! DAAR! en GOLF! voor de productie en verkoop. Casa Via is gespecialiseerd in de organisatie van theaterprojecten. Emil is recentelijk als productieleider/zakelijk leider actief (geweest) voor o.a. WAARK (tWotterop in 2010, en in 2012 zowel Haardloper Huzengoa als De nije man), Walkyre Echo’s (2011),  De Slag om Zoutkamp (2011), Ongezien (2012, Wolfheze), De Nieuwe Man (Appingedam) en diverse kleinere initiatieven. Daarnaast ondersteunt Casa Via theatergezelschappen en festivals met zakelijke adviezen en fondsenwerving.